Bureau HannaLeven met een beperking

Leven met een beperking

Onze dochter Jasmijn (2010) heeft een ernstig meervoudige beperking. Hierdoor kwam ik van de een op de andere dag terecht in de wereld van het leven met een beperking. Deze ervaringen gebruik ik bij het meeschrijven aan een wetenschappelijk artikel voor Disability Studies in Nederland, maar ook bij het organiseren van de verwenconcerten voor mensen met een beperking en hun naasten, en de jaarljikse BBQ in het McDonald Huis AMC.

Disability Studies in Nederland

Ik heb een aantal interviews geanalyseerd die gingen over Familiy Quality of Life, dus de kwaliteit van leven bij gezinnen waarvan een persoon (of meer) een beperking heeft. Omdat het ook belangrijk is hoe de familieleden zich voelen en niet alleen de persoon met een beperking.
Ook was ik co-auteur van een artikel dat is geschreven door de Spaanse onderzoeker Olga Múries Cantán.
https://disabilitystudies.nl

Verwenconcerten

Op 9 februari 2019 organiseerde ik als vrijwilliger het allereerste verwenconcert ooit! Tijdens dit concert traden vier kanjers van artiesten op voor een aantal bezoekers van Stichting Omega in Amsterdam en voor hun families. Dat waren Jurriaan Berger, Marle Thomson, Paul van der Feen en Matthijs Koene.
Er waren lekkere hapjes, een bemoedigend verhaal van dominee Tim Vreugdenhil, leuke activiteiten voor de kinderen en een goed gevulde goodiebag. Dit concert werd mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en donateurs via voordekunst.
Omdat muziek iedereen met elkaar verbindt, met of zonder beperking. Inmiddels is Stichting Falderie opgericht die zich bezighoudt met de organisatie van verwenconcerten. In coronatijd zijn er concerten met topartiesten uitgezonden, omdat het organiseren van liveconcerten niet mogelijk was. Volg de Facebookpagina, het Instagram-profiel en het YouTube-kanaal van Falderie. Of lees hier het interview met Margaretha Coornstra over de verwenconcerten.

<Livestream nieuwjaarsverwenconcert 13 januari 2024 met Maria Markesini & Band>

<Livestream nieuwjaarsverwenconcert 21 januari 2023 met Sera Noa & Band>

<Livestream nieuwjaarsverwenconcert 16 januari 2022 met de Feenbrothers>

 

<Promotiefilmpje verwenconcerten>

BBQ in het McDonald Huis AMC

Vanaf 2011 organiseren wij elke zomer als vrijwilligers een BBQ in het McDonald Huis AMC. Onze dochter Jasmijn werd vroeger regelmatig opgenomen in het ziekenhuis en dan konden wij in het ‘Huis’ verblijven zodat we elk moment bij haar konden zijn. Omdat we dankbaar zijn voor het Huis en omdat we de bewoners een hart onder de riem willen steken, verzorgen we jaarlijks een complete BBQ met biologisch vlees, drinken, salades, muziek, stoelmassages voor de ouders, schminken en knutselen voor de kinderen en natuurlijk lekker ijs toe.
Klik hier om te lezen waarom we deze barbecues organiseren.