Bureau Hanna

24 preludes / 24 VROUWEN

24 preludes / 24 VROUWEN

24preludia

Nieuw cultureel erfgoed. Wat de bijbel is voor gelovigen is het Wohltemperierte Klavier van Bach voor muzikanten. Een programma met 24 nieuwe en gloednieuwe preludes gecomponeerd door eigentijdse vaderlandse componisten, naar analogie van die van J.S.Bach uit het Wohltemperierte Klavier deel I* en deel II**. Tijdens elk concert wordt eerst de prelude van Bach gespeeld.
Aan dit initiatief van pianist Jacqueline voorheen Frederique werkten o.a. mee: Calliope Tsoupaki (Componist des Vaderlands 2018-2020), Louis Andriessen, Daan Manneke, Kate Moore, Chiel Meijering en Roderik de Man.

Website 24preludia
Facebookpagina 24preludia

24VROUWEN

Uitgangspunten waren een interessant en verpozend programma maken waarbij een onderhoudend en leerzaam palet van pianomuziek wordt aangeboden met het doel de luisteraars kennis te laten nemen van muziek die op een andere manier bij elkaar is gevoegd dan gewoonlijk. Niet om de vrouw op een speciaal  voetstuk te zetten of de componerende man in een aparte hoek te plaatsen maar veeleer redenen die gaan in een richting zoals laten horen dat ook vrouwen kunnen componeren, een goede toon kunnen aangeven, boeiende-, hilarische- en soms humoristische muziek kunnen schrijven, en dat dit alles tezamen veel meer aandacht verdient dan het nu krijgt.

– Website 24VROUWEN
Facebookpagina 24VROUWEN