Bureau HannaYukiko Hasegawa

Yukiko Hasegawa

Pianist Yukiko Hasegawa staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Ze is geboren in Hamamatsu, Japan en woont nu in Nederland. Actief als pianist als fortepianist, treedt ze zowel solistisch op als in kamermuzieksamenwerkingen voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen.
Internationaal trad Hasegawa op in Duitsland, Polen en Japan. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Hamamatsu, Japan met het Philharmonisch Orkest van Krakau en Beethovens 5e pianoconcert. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, waarmee ze regelmatig in Japan optreedt. In 2019 waren zij de winnaars van de ‘Shizuoka no Meishu-tachi’ audities.
Yukiko Hasegawa studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam voor haar Masters Degree (2011) bij Willem Brons en voor een Bachelors Degree voor Fortepiano (2009) bij Stanley Hoogland. Hasegawa zette haar artistieke en pianistische ontwikkeling voort door deel te nemen aan de Imola Piano Academy Eindhoven en aan masterclasses, gegeven door o.a. Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck, Klaus Hellwig en Geoffrey Douglas Madge.
In 2020 verscheen haar CD “Eternal Longing” bij label TRPTK, met muziek van Beethoven, Franck en Schumann. Klik hier om de CD te bestellen en fragmenten te beluisteren.

<Meer informatie over Yukiko Hasegawa>
Website
Facebook
YouTube
Instagram
© Photo by Brendon Heinst

<Yukiko Hasegawa speelt ‘Kreisleriana’, Op. 16: V. Sehr lebhaft van Schumann>