Bureau HannaMattias Spee

© Foppe Schut

Mattias Spee is een Nederlandse pianist en componist. Zijn eerste liefde was de klassieke muziek, maar hij heeft ook altijd een grote passie gehad voor andere genres en stijlen, zoals jazz, minimal en vrije improvisatie, die hij nu in zijn eigen composities vermengt tot iets wat niet in een hokje te plaatsen is. Mattias studeerde piano bij David Kuyken en hedendaagse muziek bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours, het Steinway Pianoconcours, het SJMN Concours, de Rotterdamse Pianodriedaagse en de Vrienden Cultuurprijs.
Mattias bracht samen met PhilZuid o.l.v. Ed Spanjaard het nieuwe pianoconcerto van Jo Sporck in première tijdens het festival November Music. In 2023 ging hij langs verschillende concertzalen in Nederland in het kader van de Dutch Classical Talent Award met o.a. een eigen compositie genaamd ‘Insomnia’.

Mattias is overtuigd veganist. Hij heeft een uitgesproken mening over dierenleed en de negatieve gevolgen van onze levensstijl voor het milieu.

Thuis speelt Mattias op een Grotrian-Steinweg-vleugel uit 1992, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

<Pers>

“Spee ontpopt zich als een Edgar Allan Poe-achtige verteller, met veel gevoel voor emotionele onderstromen.” – NRC
“Hij blies me helemaal van mijn sokken!” – De Concertzender

“Laten we hopen dat hij doorgaat op dit pad, want hij is een begenadigd componist en muzikant.” – NPO Radio 4

 

<Meer informatie over Mattias Spee>
Website
Facebook
YouTube
Instagram
Bandcamp
Apple Music
Spotify

<Mattias Spee speelt zijn eigen compositie ‘Pressure Cooker’ uit Insomnia>